В начало

Три з чотирьох терміналів СПГ у Франції закриваються на тиждень

Загальна конфедерація праці (CGT) Elengy заявила в понеділок, що призупинила на сім днів три з чотирьох терміналів СПГ в країні на знак протесту проти урядового законопроєкту про пенсійну реформу, повідомила французька медіа-компанія teleSUR.

Із закриттям трьох терміналів, якими оперує Elengy, блокується подача газу в розподільчі мережі GRTgaz, розвантаження LNG-танкерів і наповнення LNG-танкерів.

Група заявила, що цей захід поки що не має наслідків для широкої громадськості, оскільки закриття відбулося «за звичайних умов безпеки».

Зі слів керівництва Elengy, четвертий СПГ-термінал, яким керує бельгійська група Fluxys у Дюнкерку, також розпочне 48-годинний страйк, починаючи з наступного 7 березня, коли заплановано чергову загальнонаціональну демонстрацію.

У зв'язку з цим CGT заявив, що на першому етапі можуть постраждати газові електростанції, а також промислові підприємства, ті споживачі, які можуть забезпечувати енергією іншими способами.

Фредерік Бен, голова газового сектору Національної федерації гірничодобувної промисловості та енергетики (FNME-CGT), сказав: «Ми збираємося трохи знизити планку щодо зберігання й закликати до відкликання урядового проєкту реформи, чисто і просто».

У п'ятницю також розпочали безстроковий страйк працівники французьких атомних електростанцій проти пенсійної реформи, яку уряд планує затвердити.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти