В начало

Trafigura збільшує свою частку в проєкті з виробництва «зеленого» водню

Trafigura Group Pte домовилася із засновниками H2 Energy Holding AG про збільшення своєї частки в H2 Energy Europe AG, щоб стати мажоритарним власником, про це повідомляє Maritime Executive.

Плани розвитку компанії передбачають масштабні проєкти з виробництва екологічно чистого водню, інфраструктуру постачання й розподілу водню середнього і нижнього рівня в Європі. Засновники H2 Energy Holding AG зберігають міноритарну частку власності й продовжуватимуть надавати компанії свої обширні знання і досвід.

Плани будівництва заводу з виробництва екологічно чистого водню потужністю 1 ГВт в Есб’єрзі (Данія) просуваються, а в червні цього року COWI було доручено виконати початковий інженерний проєкт (FEED) для виробничого заводу. Остаточне інвестиційне рішення очікується 2024 року.

У Південному Уельсі компанія H2 Energy Europe нещодавно подала офіційну заявку на будівництво заводу з виробництва екологічно чистого водню потужністю 20 МВт у порту «Мілфорд-Хейвен» у Південному Уельсі, а місцева компанія InSite Technical Services Ltd зараз проводить дослідження FEED. Проєкт досяг останньої стадії перемовин щодо фінансування в рамках бізнес-моделі уряду Великобританії Hydrogen Business Model і Net Zero Hydrogen Fund: Electrolytic Allocation Round 2022, а остаточні проєкти, як очікується, будуть оголошені цього року.

За умови державної підтримки об’єкт має бути введено в експлуатацію протягом двох років, використовуючи вітчизняну відновлювану енергію для виробництва екологічно чистого водню для судноплавства й автомобільного транспорту, як хімічної сировини та для забезпечення енергією для промислового використання в промисловому кластері Південного Уельсу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти