В начало

TotalEnergies розвиває біогазове виробництво

Французька TotalEnergies, один із найбільших у світі СПГ-гравців, розвиває свій біогазовий бізнес, придбавши 20% акцій у фінській компанії Ductor. Про це повідомляє LNG Prime.

Відповідно до заяви TotalEnergies, Ductor розробив інноваційну технологію переробки органічних відходів з високим вмістом азоту, таких як пташиний послід, який зазвичай важко використовувати для виробництва біометану.

Даючи змогу обробляти нові види сировини, ця технологія допомагає прискорити розвиток ланцюга створення вартості біогазу, а також дозволить TotalEnergies скористатися новими ринковими можливостями, йдеться в повідомленні.

Крім того, TotalEnergies також уклала партнерські відносини з Ductor для розробки й інвестування в декілька проєктів з виробництва біометану, головним чином у Сполучених Штатах і Європі.

За даними TotalEnergies, у компанії Ductor вже є проєкт із п’ятнадцяти до двадцяти складових, деякі з яких перебувають на прогресивній стадії.

Партнери планують створити початковий завод в Огайо (США).

Згідно з умовами цього спільного підприємства, TotalEnergies продаватиме виробництво біометану, а Ductor — виробництво стійких біодобрив.

TotalEnergies прагне виробляти 20 ТВт•год на рік до 2030 року, що еквівалентно середньому річному попиту на газ для чотирьох мільйонів споживачів у Франції й скороченню викидів CO2 приблизно на чотири мільйони тонн.

Вона стверджує, що зараз є провідною компанією в європейському сегменті біогазу з виробничою потужністю 1,1 ТВт•год.

На початку цього року TotalEnergies придбала головного виробника біогазу в Польщі Polska Grupa Biogazowa (PGB).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти