В начало

Торік Naftoport збільшив перевантаження нафти у Гданську на 37%

Віце-президент Pern Рафал Міланд заявив у понеділок, що польські імпортери палива готові до ембарго на паливо з росії, яке набуло чинності з 5 лютого. Про це повідомляє польський Центр інформації про енергетичний ринок.

«Ембарго набуло чинності і нічого не відбувається», — сказав Міланд.

Він підкреслив, що було необхідно відкрити нові шляхи постачання, оскільки до початку війни в Україні більшість дизелю, імпортованого в Польщу, надходила з росії і транспортувалася кораблями з портів приморська й усть-луги до Гданська чи Гдині.

«Такий круїз тривав 2-3 дні», — зазначив Міланд. Він додав, що сьогодні кораблі привозять пальне з різних куточків світу, й імпортер, плануючи постачання, повинен враховувати більшу відстань і непередбачувані події на морі.

Віце-президент Pern також повідомив, що Naftoport, мажоритарним акціонером якого є Pern, торік перевантажив рекордні 24,5 млн тонн нафти, тобто на 37% більше, ніж роком раніше. 

«2023 року перевантаження в Naftoport може вийти на рівень, близький до його максимальної потужності, тобто 36 млн тонн на рік. Тому Pern планує побудувати ще один пірс, другий причал, здатний приймати морські судна завдовжки 300 м і з осадкою 15 м», — підкреслив Міланд.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти