В начало

Brent здорожчала до $81,74 за барель на підвищенні цін Ер-Ріядом

Нафта дорожчає у вівторок слідом за рішенням саудівської Saudi Aramco підняти ціни для покупців нафти з усіх регіонів.

Держкомпанія 6 лютого оголосила зокрема, що вартість основного сорту Arab Light, який постачається в Азію, в березні збільшиться на $0,2 за барель. У результаті він буде на $2 за барель дорожчим за кошик нафти Омана й Дубая. Ціна на цей сорт зросла вперше з вересня.

Підвищення цін для Азії є сигналом вищого, ніж очікувалося, попиту на нафту в Китаї, сказав Bloomberg головний аналітик The Price Futures Group Філ Флінн. «Це має забезпечити суттєву підтримку нафтовому ринку, враховуючи побоювання інвесторів, які посилюються, щодо обсягу резервних видобувних потужностей у світі», – додав експерт.

На 7:15 за київським часом квітневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,75 (0,93%), до $81,74 барель. У понеділок Brent здорожчала на $1,05 (1,3%), до $80,99 за барель.

Березневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,74 (1%), до $74,85 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,72 (1%), до $74,11 за барель.

Раніше головний аналітик із сировинних ринків Goldman Sachs Group Inc. Джеффрі Каррі заявив, що резервні видобувні потужності в нафтовому секторі, за його оцінками, закінчуються, і це може стати серйозною проблемою для ринку 2024 року.

Підвищення цін на нафту також сприяють побоюванням зниження постачань з Близького Сходу після землетрусу в Туреччині. Зокрема було припинено операції турецького нафтового терміналу Джейхан, зазначає Bloomberg.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти