В начало

«татнєфть» не планує скорочувати видобуток нафти, попри санкції

російська «татнєфть» не планує знижувати обсягів видобутку нафти. Про це повідомив журналістам заступник гендиректора, головний геолог компанії рінат афлятунов, повідомляє «Інтерфакс».

«Зараз ми живемо в умовах потреби, поки що скорочувати не плануємо. Як самі розумієте, ситуація не дуже стабільна. Наші фахівці, які відповідають за реалізацію, кажуть, що все поки що в нормі, — сказав Афлятунов. — Наразі ми стабільні».

Він зазначив, що стабільність становища компанії забезпечується не лише готовністю партнерів «татнєфті» купувати сировину, а й високим рівнем переробки нафти на власних підприємствах.

Більше того, зі слів афлятунова, «татнєфть» готова нарощувати видобуток: «На ринку, самі розумієте, ситуація не дуже стабільна, але ми готові нарощувати і обсяг видобутку, й обсяг геологорозвідки».

Відповідаючи на питання про вплив шостого пакету антиросійських санкцій ЄС на діяльність компанії, афлятунов висловив припущення, що це не останні обмеження, які може бути запроваджено. «Ми, я думаю, зможемо навчитися жити і за цих умов», — підсумував він.

2021 року компанія видобула 27,83 млн тонн нафти, 2022 року має намір видобути 28,3 млн тонн. При цьому «татнєфть» поповнила 25 млн тонн запасів нафти, а в поточному році має намір поповнити 28 млн тонн.

У цій же бесіді афлятунов сказав, що «татнєфть» активно вводить лівійські родовища у дослідно-промислову експлуатацію й розраховує отримати там першу нафту до кінця 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти