В начало

Танзанія, Equinor і Shell завершили перемовини щодо будівництва LNG-терміналу

Міністерство енергетики Танзанії повідомило, що перемовини про будівництво терміналу скрапленого природного газу (СПГ) вартістю 30 млрд доларів США між Танзанією, норвезькою Equinor і британською Shell завершено й триває підготовка контракту.

За даними Reuters, розробку величезних морських газових ресурсів Танзанії було припинено роками через затримки регулювання.

У червні минулого року всі три залучені сторони підписали рамкову угоду, спрямовану на наближення початку будівництва проєкту. Уряд має на меті прийняти остаточне інвестиційне рішення для об’єкта 2025 року.

«Міністр Дженуари Макамба сказав, що перемовини щодо будівництва проєкту СПГ завершено, й тепер експерти працюють над підготовкою контрактів», — повідомило Міністерство енергетики у своєму Twitter увечері в понеділок.

«З цих контрактів один стосується угоди з приймаючим урядом, а інший — про об’єднання блоків 1, 2 і 4, які забезпечуватимуть природний газ для проєкту СПГ», — йдеться в повідомленні без зазначення термінів підписання контрактів.

«Шелл» експлуатує блоки 1 і 4 в Танзанії, які містять приблизно 16 трлн кубічних футів видобутого газу.

Норвезька нафтогазовидобувна компанія Equinor також керує блоком 2, у якому ExxonMobil має частку і який, за оцінками, містить понад 20 трлн кубічних футів газу.

Equinor і Shell разом з Exxon Mobil, Ophir Energy і Pavilion Energy планують побудувати завод СПГ у регіоні Лінді на південному сході Танзанії.

Танзанія вже використовує деякі зі своїх відкритих родовищ природного газу для виробництва електроенергії і для роботи заводів. Також планується будівництво заводу з виробництва добрив.

Станом на червень 2022 року уряд країни оцінив загальний обсяг видобутого газу в 57,54 трлн кубічних футів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти