В начало

Танкер із російською арктичною сирою нафтою прямує в Бразилію

Нафтовий танкер із російською сирою нафтою наближається до берегової лінії Бразилії після 16 днів подорожі від терміналу в Арктичному морі.

Згідно з даними відстеження руху суден, зібраними Bloomberg, танкер класу Aframax Stratos Aurora зараз перебуває приблизно за 500 миль від вод латиноамериканської країни. Він завантажив близько 650 тис. барелів із мурманська 22 серпня й коротко вказав пункт призначення Мадре-де-Деус (Бразилія), перш ніж перейти до Атлантики для замовлення.

Якщо танкер розвантажиться в Бразилії, це буде перший випадок, коли російську нафту буде доставлено ​​в цю південноамериканську країну принаймні з 2016 року, свідчать дані відстеження.

росія була змушена транспортувати свою сиру нафту на далекі ринки від своїх традиційних покупців із західних країн після санкцій після її повномасштабного вторгнення в Україну. Більшість його флагманських сортів Urals і Arctic купують нафтопереробні заводи (НПЗ) в Азії, особливо в Індії й Китаї.

Хоча Бразилія стане новим ринком для російської нафти, південноамериканська країна вже збільшила імпорт російського палива з лютого.

Сиру нафту з російських арктичних терміналів зазвичай відправляють до сховищ у мурманську, де вантажі консолідуються для подальшої доставки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти