В начало

Суд зупинив заборону Байдена щодо видачі дозволів на експорт СПГ

1 липня федеральний суддя завдав поразки програмі президента Джо Байдена щодо клімату, заблокувавши адміністрацію демократа від продовження призупинення схвалення заявок на експорт скрапленого природного газу (СПГ). Про це повідомляє Reuters.

Окружний суддя США Джеймс Кейн в Лейк-Чарльз (штат Луїзіана) став на бік 16 очолюваних республіканцями штатів, заявивши, що заморожування Міністерством енергетики США дозволів на експорт СПГ було «повністю безпідставним і нелогічним».

Кейн, призначений колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом, сказав, що штати, швидше за все, вдасться показати, що пауза суперечить закону про природний газ і є довільною, примхливою й неконституційною.

Кейн також зазначив, що дії департаменту «виходять за рамки його повноважень». Він сказав, що «переглянув об’ємні дослідження, додані як експонати, всі вони можуть похвалитися як економічними, так і екологічними перевагами експорту природного газу».

Представник Міністерства енергетики заявив, що не погоджується з рішенням і оцінює наступні кроки.

У січні адміністрація Байдена оголосила про паузу, яка, на її погляд, дозволить офіційним особам переглянути процес аналізу економічного й екологічного впливу проєктів, які прагнуть отримати дозвіл на експорт СПГ у Європу й Азію, де паливо користується високим попитом.

Січневий крок підтримали кліматичні активісти, важлива частина бази Байдена, і він міг відкласти рішення щодо нових заводів до президентських виборів 5 листопада, коли Байден зійдеться з Трампом.

У березні очолювані республіканцями штати, включаючи Техас, Луїзіану і Флориду, подали до суду, стверджуючи, що така політика завдасть шкоди економіці й підірве зусилля із забезпечення іноземних союзників у Європі постійними постачаннями СПГ, оскільки регіон намагається відмовитися від газу, що постачається з росії.

Штати стверджували, що призупинення нових дозволів на експорт СПГ перевищує повноваження Міністерства енергетики згідно із законом про природний газ, який, як зазначають у цих штатах, вимагає від агентства підтвердити докази того, що проєкти не відповідають суспільним інтересам, перш ніж відхиляти заявки.

Штати також стверджували, що заборона ставить під загрозу мільярди доларів інвестицій, запланованих на будівництво експортних потужностей.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти