В начало

Суд скасував арешт майна й статутного капіталу «Карпатнафтохіму»

Шевченківський районний суд Києва скасував рішення про арешт майна й статутного капіталу ТОВ «Карпатнафтохім». Відповідне рішення прийнято 18 серпня, передає Forbes.

Зазначається, що суд задовольнив ходатайство юриста компанії Karpaty Chemical B.V., яка контролює підприємство.

Рішення суду про зняття арешту з активів «Карпатнафтохіму» оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, на початку серпня суд наклав арешт на корпоративні права одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України, пов’язаного з компаніями рф, на загальну суму понад 2,3 млрд грн, а також на 35 об’єктів нерухомості цього підприємства.

За даними слідства, службові особи підприємства упродовж 2017-2022 років ухилилися від сплати податків на суму понад 3 млрд грн. Крім того, вони протиправно перерахували на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн з метою їх легалізації.

«Карпатнафтохім» створено 2004 року на базі потужностей калуського підприємства «Оріана». Завод спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену. Власником «Карпатнафтохіму» раніше був російський «лукойл», зараз – нідерландська Karpaty Chemical, бенефіціари якої Ільхам Мамедов та Ігор Щуцький купили завод у «лукойлу» після того, як він потрапив під санкції.

Після початку російського вторгнення «Карпатнафтохім» зупинив роботу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти