В начало

Суд передав «Карпатнафтохім» в управління АРМА

Братський районний суд Миколаївської області заарештував і передав в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) калуський завод «Карпатнафтохім». Про це повідомляється у судовому реєстрі, передає LIGA.net.

Ці рішення ухвалено в рамках кримінального провадження за фактами умисного ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу) і відмивання коштів (ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу), яке розслідує один із районних відділів поліції в Миколаївській області.

У рішенні суду наводиться перелік із 35 об'єктів нерухомого майна, яким володіє ТОВ «Карпатнафтохім». Це адміністративні, виробничі будівлі й споруди, цехи, бази, вісім земельних ділянок. Переважна більшість нерухомого майна – у Калуші, де розташовано «Карпатнафтохім».

7 жовтня слідча суддя Братського райсуду наклала на нього арешт, а 21 жовтня заарештоване майно передали АРМА. Також агентство отримало в управління корпоративні права на «Карпатнафтохім», які належать нідерландській Karpaty Chemical.

Ухвали оскарженню не підлягають.

Із судових рішень також стало відомо, що 10 вересня генеральний директор «Карпатнафтохіму» отримав підозру в умисному ухиленні від сплати 2,2 млрд грн податків.

«Карпатнафтохім» створено 2004 року на базі потужностей калуського підприємства «Оріана». Завод спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену. Власником «Карпатнафтохіму» раніше був російський «лукойл», зараз – нідерландська Karpaty Chemical, бенефіціари якої – Ільхам Мамедов та Ігор Щуцький – купили завод у «лукойлу» після того, як він потрапив під санкції.

Після початку російського вторгнення «Карпатнафтохім» зупинив роботу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти