В начало

Стратегічний резерв нафти у США залишився на рівні попереднього тижня

Стратегічний резерв нафти в США за тиждень по 28 липня не змінився порівняно з попереднім тижнем, залишившись на рівні 346,759 млн барелів, випливає зі щотижневого огляду Управління енергетичної інформації Міненерго країни.

Показник залишається на мінімумі з тижня, що завершився 19 серпня 1983 року, коли він становив 345,689 млн барелів. За попередній тиждень стратегічний резерв нафти зріс уперше з січня 2021 року, проте лише на 1 тис. барелів.

Стратегічний резерв нафти США безперервно знижувався з вересня 2021 року до початку поточного року. У період із січня до березня цього року показник не змінювався, а потім знову почав скорочуватися.

Торік президент США Джо Байден оголосив про вивільнення зі стратегічного резерву сумарно 180 млн барелів нафти для зниження внутрішніх цін на бензин і розкритикував політичних опонентів за спустошення резерву без екстреної потреби.

У середині травня цього року Міненерго США повідомило, що закупить до 3 млн барелів нафти, щоб заповнити стратегічний резерв. Наголошувалося, що відомство має намір закупити нафту «за нижчою ціною, ніж середнє значення її продажу 2022 року на рівні $95 за барель».

Пізніше, 13 червня, агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомило, що США 2023 року мають намір закупити близько 12 млн барелів для стратегічного резерву.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти