В начало

США розглядають можливість санкцій проти контрабандистів іранської нафти – WSJ

США розглядають можливість запровадження санкцій проти бізнесмена з ОАЕ, уродженця Іраку й громадянина Великої Британії Саліма Ахмеда Саїда і мережі компаній, підозрюваних у сприянні експорту підсанкційної іранської нафти.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з розслідуванням і його матеріалами, а також на корпоративні документи, повідомляє «Економічна правда».

Операції зі змішування іранської з іракською нафтою у морі між двома країнами порушували санкції, запроваджені ЄС і США, пише WSJ.

Зазначається, що компанії і приватні особи здійснювали перевантаження нафти з судна на судно у водах між Іраком та Іраном.

Потім вони підробляли документи, щоб приховати походження вантажу й видати нафту за іракську. Сторони таким чином сподівалися уникнути санкцій проти іранської нафти.

Науковий співробітник Інституту Хадсона Роберт Грінвей заявив газеті, що операції Ірану з ухилення від санкцій через Ірак, зокрема через змішування іранської й іракської нафти для приховування її походження, становили до 25% експорту Тегерану 2020 року.

Проте в адміністрації Байдена поки немає консенсусу щодо санкційних планів — адміністрація хоче продовжити ядерну угоду як спосіб приборкати ядерні плани Ірану, але також має справу з протидією угоді, кажуть джерела.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти