В начало

США пропонують обмежити ціну на російську нафту до $60/бар.

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що граничну ціну на російську нафту можна встановити на рівні $60 за барель. Про це вона заявила під час зустрічі Міжнародного валютного фонду і Світового банку, передає Reuters.

За словами Єллен, таке обмеження буде достатнім, щоб зменшити надходження москви від енергоресурсів і водночас забезпечити прибутковий видобуток.

Міністр додала, що США та їхні союзники все ще обговорюють можливу стелю ціни на російську нафту.

Єллен наголосила, що впродовж останніх 5-7 років росія була готова видобувати і продавати нафту в середньому за $60 за барель.

«Тож, безумовно, ціна на цьому рівні була б достатньою, щоб вважати, що росія може вигідно видобувати і продавати нафту», – сказала Єллен, додавши, що собівартість виробництва в росії «низька».

Як повідомлялося, на початку жовтня набув чинності восьмий пакет санкцій Євросоюзу проти росії, який, зокрема, передбачає юридичну базу для запровадження обмеження цін на російську нафту.

У свою чергу країни G7 обговорюють можливість встановити граничну ціну на російську нафту. Міністри фінансів країн «Великої сімки» 2 вересня заявили, що домовилися про запровадження обмеження ціни на нафту з росії з 5 грудня 2022 року, на нафтопродукти – з лютого 2023 року.

У відповідь віце-прем'єр росії алєксандр новак попередив, що росія відмовиться постачати нафту і нафтопродукти країнам, які запровадять обмеження цін.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти