В начало

США конфіскували в Греції іранську нафту, що перевозилася на танкері рф

Міністерство юстиції США конфіскувало в Греції іранську нафту, що перевозилася російським танкером. Про це з посиланням на грецьку владу повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляється, танкер Lana (IMO: 9256860) 2003 року випуску, який ходить під російським прапором, було затримано 15 квітня поблизу острова Карістос за звинуваченням у порушенні антиросійських санкцій. Проте згодом з'ясувалося, що структура, якій належить танкер, не підпала під санкції Євросоюзу.

Lana, колишня назва якого Pegas, належала «Промзв'язку банку» і була зареєстрована на дочірню компанію банку PSB Leasing, згідно з даними Lloyd's List Intelligence. Однак у березні реєстрація танкера змінилася на «трансморфлот», власником став громадянин росії джамалдін пашаєв, який є засновником ТОВ «трансморфлот».

Антимонопольне відомство Греції розпорядилося відпустити судно через відсутність законних підстав для його затримання. Проте суд в Афінах ухвалив, що вантаж, який перевозиться на танкері, може бути конфісковано.

«Конфіскація проводиться на запит американської сторони, оскільки вантаж належить країні, яка перебуває під санкціями. Нафту буде перелито на інший танкер, який перевезе її до США», — йдеться у повідомленні грецької влади.

Як повідомляє Lloyd's List, Міністерство юстиції США найняло танкер Ice Energy (IMO: 9301732), який належить грецькій Dynacom, для перевезення конфіскованої нафти.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти