В начало

Спотові ціни на СПГ в Азії зросли до максимуму 2024 року

Спотові ціни на скраплений природний газ в Азії зросли до максимуму з кінця грудня. Імпортери регіону продовжували нарощувати постачання у літні місяці.

Північноазійський бенчмарк торгувався на рівні близько $11,5 за млн британських теплових одиниць. За останній тиждень ціни зросли більш як на 10%.

Дії азійських імпортерів, таких як Японія й Південна Корея, за поповненням запасів газу напередодні літа в Північній півкулі посилюють дефіцит постачань, викликаний перебоями на підприємствах у Малайзії й Австралії. Спека у південно-східній Азії підвищила попит на СПГ, і навіть імпортери в Індії, де газ відіграє лише другорядну роль в енергобалансі, закуповували вантажі.

Державна нафтова корпорація «Гуджарат» купила партію СПГ для доставлення в Індію наприкінці червня-початку липня приблизно по $11,2 за мільйон Btu, передає Bloomberg.

Indian Oil Corp. шукає вантаж на червень у рамках тендеру, який закривається у вівторок, і GAIL India Ltd. також шукає червневе постачання, яке має бути здійснене того ж дня.

Стрибок цін означає, що альтернативи на ринках, що розвиваються, тепер більш рентабельні. Китайські компанії можуть зробити вибір на користь дешевшого вітчизняного газу, тоді як індійська промисловість може віддати перевагу нафтопродуктам перед скрапленим газом.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти