В начало

Sonatrach планує вдвічі збільшити видобуток нафти в регіоні Туггурт до 2026 року

Група Sonatrach має намір збільшити видобуток на нафтових родовищах по периметру регіону Туггурт з поточних 45 тис. барелів на добу (б/д) до 80 тис. б/д до 2026 року, оголосив у четвер генеральний директор групи Туфік Хаккар.

Оглядаючи кілька проєктів розробки в Туггурті, Хаккар повідомив пресі, що виробничі потужності на периметрі регіону, які зростають завдяки невпинному бурінню свердловин з 2016 року, збільшились із 5 тис. б/д до 45 тис. б/д і мають досягти понад 60 тис. б/д 2023 року, а потім 80 тис. б/д до 2026 року.

Ці проєкти було виконано дочірніми компаніями Sonatrach, зокрема Алжирською компанією з реалізації промислових проєктів (SARPI), Національною компанією великих нафтових робіт (ENGTP) і Національною інженерно-будівельною компанією (GCB), сказав Хаккар.

Згідно з презентацією, представленою генеральним директором Sonatrach, 40 свердловин експлуатуються через інфраструктуру Туггурт, а 22 додаткові свердловини буде підключено до всіх їхніх установок і постачання пристроїв дистанційного керування для досягнення цільової потужності видобутку, тобто 80 тис. б/д.

Крім того, Хаккар наполягав на важливості відновлення попутного газу в точках видобутку, нагадавши про «значні» інвестиції Sonatrach у цю сферу «для збереження навколишнього середовища й підвищення якості газу, призначеного для національного ринку або експорту».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти