В начало

Сингапур збільшує потужності з імпорту СПГ

Сингапур запускає новий термінал скрапленого природного газу (СПГ) потужністю 5 млн тонн на рік у порту «Джуронг». Цей плавучий об’єкт підвищує гнучкість і зміцнює енергозабезпечення країни, повідомляє Energynews.

Сингапур нарощує свої потужності з імпорту скрапленого природного газу (СПГ), відкривши свій другий термінал, потужність якого становить 5 млн тонн на рік. Розташований у порту «Джуронг», цей термінал базується на плавучій установці для зберігання й регазифікації (FSRU), зі слів міністра торгівлі та промисловості Ган Кім Йонга на Singapore International Energy Week 21 жовтня.

Використання плавучого блоку зберігання й регазифікації (FSRU) забезпечує підвищену гнучкість, дозволяючи переміщувати об’єкт відповідно до потреб, вимагаючи меншої площі землі порівняно з традиційною інфраструктурою. Крім того, термінали на базі FSRU, як правило, менш дорогі й швидше будуються, ніж їхні берегові аналоги.

Про проєкт розвитку цього другого СПГ-терміналу компанією Singapore LNG (SLNG) Corp. було оголошено рік тому, але жодних деталей досі не надавали. «Новий термінал матиме переробну потужність 5 млн тонн на рік, що на 50% більше нашої поточної потужності СПГ», — сказав міністр Ган.

Крім того, високопосадовець SLNG оголосив, що контракт на будівництво судна FSRU було укладено з японською судноплавною компанією Mitsui OSK Lines (MOL). Подробиці щодо розміру або тривалості угоди не розголошуються. Інші лідери галузі зазначили, що новий FSRU, ймовірно, вимагатиме довгострокового контракту на СПГ, оскільки уряд схиляється до базового постачання більшої частини обсягу, резервуючи меншу частину для спотового ринку. Точна тривалість цього довгострокового контракту може змінюватися залежно від загальних подій у галузі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти