В начало

Кременчуцьку ТЕЦ планують передати в управління «Укрнафти»

Кабінет міністрів України рекомендував до 26 жовтня вивчити питання передання корпоративних прав ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» в управління ПАТ «Укрнафта» на період дії воєнного стану.

Відповідну рекомендацію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) закріплено розпорядженням №1033-р від 22 жовтня 2024 року, текст якого оприлюднено на урядовому порталі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

100% акцій ТЕЦ належать Міністерству оборони України.

«Укрнафта» – найбільша нафтовидобувна компанія України, оператор національної мережі АЗС. У березні 2024 р. компанія вступила в управління активами Glusco і загалом оперує 545 АЗК: 460 власних і 85 в управлінні.

Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності й оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року «Укрнафта» випускає власні паливні талони і картки «NAFTAКарта», що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ «Укрнафта-Постач».

Найбільший акціонер «Укрнафти» – НАК «Нафтогаз України» з часткою 50%+1 акція. У листопаді 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою наразі управляє Міноборони.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти