В начало

Shell збільшила чистий прибуток у II кварталі у п’ять разів

Британо-нідерландська нафтогазова компанія Shell збільшила чистий прибуток у другому кварталі 2022 року більш ніж уп'ятеро завдяки підвищенню цін на нафту й газ, а також маржі нафтопереробки. Про це йдеться у звіті Shell, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, компанія переглянула у бік зменшення обсяги списань активів, зафіксованих через пандемію COVID-19, за підвищенням середньострокових і довгострокових прогнозів для цін на нафту і газ. «Зворотні списання» додали $4,3 млрд до чистого прибутку минулого кварталу, а переоцінка вартості активів — ще $1 млрд,

Чистий прибуток компанії у квітні-червні склав $18,04 млрд порівняно з $3,43 млрд у другому кварталі торік. Прибуток без урахування разових чинників зріс до рекордних $11,47 млрд з $5,53 млрд роком раніше за консенсус-прогнозу експертів, опитаних Vara Research, у $10,99 млрд.

Обсяг видобутку вуглеводнів у минулому кварталі зменшився на 11% у річному вираженні — до 2,898 млн барелів нафтового еквівалента на добу (б/с). Порівняно з першим кварталом видобуток скоротився на 2%.

Shell оголосила у середу про запуск нової програми зворотного викупу акцій обсягом $6 млрд, яку планує завершити до опублікування звітності компанії за третій квартал. Компанія виплатить дивіденди обсягом $0,25 на акцію за підсумками другого кварталу ($0,24 на акцію роком раніше).

Акції Shell додають у ціні 2,2% під час торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість зросла на 25%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти