В начало

Shell закриває АЗС у рф, кафе з магазинами поки що працюють

Автозаправні станції англо-голландської Shell, яка заявила про намір поетапно відмовитися від усіх російських вуглеводнів і уклала угоду про продаж збутового бізнесу «лукойлу», починають зачинятися, повідомляють кореспонденти «Інтерфаксу».

На АЗС розміщено повідомлення про тимчасове закриття паливороздавальних колонок із 15 травня й припинення з 20 травня 2022 року програми лояльності Shell ClubSmart. Її учасники мали змогу накопичувати бали до 13 травня включно, скористатися балами можна до 20 травня. «Після 20 травня списати накопичені бали буде неможливо», — йдеться у повідомленні.

У Shell «Інтерфаксу» підтвердили, що «на станціях, що входять до периметру угоди з «лукойлом», повністю припинено продаж пального, а магазини й кафе поки продовжують роботу».

У компанії «лукойл» отримати коментар щодо цього не вдалося. 

«лукойл» і Shell 12 травня оголосили про підписання угоди, згідно з якою російська ПК придбає 100% частки у ТОВ «Шелл нафта». Активи компанії включають 411 АЗС, розташованих переважно у центральному й північно-західному федеральних округах рф, а також завод із виробництва мастильних матеріалів у тверській області. Угоду буде завершено після отримання узгодження федеральної антимонопольної служби росії (ФАС).

Передбачалося, що роботу АЗС буде призупинено в середині травня для забезпечення необхідних умов продажу й транзиту операційних систем. При цьому протягом року після завершення угоди «лукойл» має провести ребрендинг АЗС.

«У рамках цієї угоди понад 350 працівників ТОВ «Шелл нафта» збережуть трудові відносини з новим власником», — сказав Хайберт Вігевено, директор сегменту downstream Shell.

Роздрібна мережа «Шелл нафта» складається з 240 АЗС, що належать «Шелл», 171 майданчика, що належать дилерам (і 19 АЗС, що не охоплюються угодою з «лукойлом»).

2012 року Shell запустила в торжку завод із виробництва мастил. Торік було оголошено про плани збільшення потужності підприємства з 200 млн до 300 млн літрів мастильних матеріалів на рік.

Суму угоди компанії не розкривають. У I кварталі 2022 року Shell списала витрати на активи в росії, зокрема на маркетингові активи «Шелл нафти».

«Shell оцінила можливість відшкодування балансової вартості «Шелл нафти», що призвело до знецінення необоротних активів обсягом $358 млн та інших витрат обсягом $236 млн», — повідомляла компанія у звіті за I квартал 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти