В начало

Shell продасть частку НПЗ Schwedt британській Prax Group

Компанія Shell заявила, що погодилася продати свої 37,5% акцій нафтопереробного заводу (НПЗ) PCK Schwedt, який постачає більшу частину палива в Берлін, британській Prax Group. Shell намагається підвести риску під своїм співволодінням активом, мажоритарним власником якого є «роснєфть».

Як повідомляє Reuters, Shell відновила спроби продати частку на початку цього року після того, як уряд Німеччини передав місцеві підрозділи «роснєфті», яка володіє 54,17% НПЗ, під опіку після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«роснєфть» залишається юридичним власником частки, але її позбавили можливості здійснювати контроль.

Очікується, що угоду буде завершено в першій половині 2024 року, до отримання регуляторного дозволу і прав переважного викупу від «роснєфті» й італійської Eni, якій належить 8,33% у PCK Schwedt.

Приватна компанія Prax, яка називає себе британським багатонаціональним незалежним глобальним енергетичним конгломератом, 2023 року активно купувала, зокрема Hurricane Energy, мережу АЗС Oil, а також міноритарний пакет акцій спільного підприємства нафтопереробного заводу в Південній Африці.

Санджив Кумар Сусайпіллай, співзасновник компанії, зазначив у заяві, що угода стала ще однією важливою віхою, оскільки Prax прагне «географічно диверсифікуватися і посилити свою присутність на європейському ринку».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти