В начало

Shell продає свою частку у спільній з «газпромом» сибірській компанії

Енергогігант Shell підписав документи з російською компанією «газпром нєфть» щодо продажу 50% ТОВ «Салим Петролеум Девелопмент» (СПД), що займається розробкою родовищ на Салимі на заході Сибіру, йдеться у квартальному звіті Shell.

«22 грудня 2022 року Shell підписала з «газпром нєфтью» документи про продаж своєї 50%-ї частки в Salym Petroleum. Завершення угоди залежить від отримання низки дозволів у рф», — заявили в компанії.

Shell також заявила, що її контракти на купівлю російського газу і нафтопродуктів завершилися наприкінці 2022 року. Припинено всі довгострокові закупівлі нафти з рф у сторонніх організацій.

При цьому у британської компанії зберігаються два довгострокові контракти з російськими компаніями на закупівлю СПГ. Однак у третьому кварталі один із контрагентів зупинив постачання.

Раніше було відомо, що у Shell International Trading Middle East є контракт з європейською «дочкою» «новатеку» Novatek Gas & Power на 0,9 млн тонн на рік з проєкту «Ямал СПГ». Ще один контракт стосується постачань СПГ із «Сахаліну-2», з якого Shell має намір вийти.

«Салим Петролеум Девелопмент» (раніше Salym Petroleum Development) створили 1996 року. Компанія має шість ліцензій на родовища Салимської групи, де запаси нафти становлять 140 млн тонн.

Нагадаємо, нафтогігант Shell закрив угоду з російським «лукойлом» щодо продажу російського бізнесу, включно з мережею автозаправних станцій і заводом з виробництва мастильних матеріалів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти