В начало

Shell отримала рекордний прибуток у $40 млрд

Британська компанія Shell 2022 року отримала рекордний прибуток, який зокрема склав $39,9 млрд. Це пов'язано зі зростанням цін на енергоносії після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Таким чином, річний прибуток компанії виявився вдвічі більшим, ніж роком раніше. Також він значно перевищує попередній рекорд 2008 року — $31 млрд. 

Рекордний прибуток Shell, як і показники, про які повідомили американські конкуренти раніше цього тижня, посилить тиск на уряди з метою подальшого підвищення податків у цьому секторі.

«Ми маємо намір залишатися дисциплінованими, забезпечуючи переконливу прибутковість для акціонерів», — запевнив генеральний директор Ваель Саван.

Компанія також розповіла про рекордний прибуток у четвертому кварталі 2022 року обсягом $9,8 млрд на тлі значного відновлення доходів від торгівлі скрапленим природним газом (СПГ).

Уряд Великобританії на тлі зростання прибутку Shell і її конкурентів вирішив запровадити податок на непередбачені доходи для операторів Північного моря.

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни росії проти України Shell оголосила про рішення вийти з проєктів у рф. У травні компанія продала «лукойлу» свою мережу з близько 400 АЗС і завод з виробництва мастил у тверській області.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти