В начало

СБУ повідомила про підозру брату Сергія Бубки за торгівлю пальним з окупантами

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру брату Сергія Бубки Василю у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК) та сприянні терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 КК). Підозру опубліковано на сайті Офісу генпрокурора.

Також Офіс генпрокурора оприлюднив повістки про виклик Василя Бубки для вручення письмового повідомлення про підозру й інших процесуальних дій.

Нагадаємо, на початку липня журналісти Bihus.Info повідомили, що російська фірма «Монблан», яка належить Бубці та його брату Василю, працює на тимчасово окупованих територіях і продає пальне терористам.

Розслідувачі з'ясували, що у травні 2023-го року компанія уклала офіційні контракти з окупантами на постачання пального на понад 800 тис. рублів.

Як повідомили в Bihus.Info, після виходу сюжету СБУ відкрила кримінальне провадження.

При цьому сам Бубка тоді жодним чином не прокоментував знайдені розслідувачами документи.

У серпні розслідувачі виявили, що попри відкрите кримінальне провадження за підозрою у пособництві державі-агресору, Сергій Бубка лишається членом НОК України, а російські компанії, якими він володіє разом із братом, укладають нові контракти з окупантами.

Після цього олімпійський чемпіон і ексочільник Національного олімпійського комітету України (НОК) Сергій Бубка заявив, що «не має відношення до жодного бізнесу на окупованій території» і що проти нього «розпочалася компанія зі знищення репутації».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти