В начало

Саудівська Аравія у листопаді може підвищити ціну на нафту Arab Light

Найбільший експортер нафти Саудівська Аравія може п’ятий місяць поспіль підвищити ціну на свою провідну нафту Arab Light для Азії в листопаді, що підкріплюється її тривалим добровільним скороченням видобутку й стійким попитом на нафту в регіоні.

Зі слів п’яти респондентів, опитаних Reuters, державний нафтовий гігант Saudi Aramco може підвищити офіційну ціну продажу (OSP) на свою середньокислу сиру нафту приблизно на 45 центів за барель у листопаді, що приведе ціну до найвищого рівня цього року.

Ціни на нафту Близького Сходу підскочили у вересні, оскільки Саудівська Аравія заявила, що продовжить скорочення постачань на 1 млн барелів на день (б/д) до кінця 2023 року, а росія також продовжує скорочення на 300 тис. б/д ще на три місяці.

Занепокоєння з приводу обмеження постачання розширили форвардну тенденцію минулого місяця, причому розкид цін за перший і третій місяці середньосхідної базової сирої нафти в Дубаї становив у середньому близько $2,59 за барель, порівняно з $2,03 за барель у попередньому місяці.

Два члени ОПЕК+, угруповання, що складається з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзників-виробників, заявили, що переглядатимуть свої плани постачань щомісяця.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти