В начало

Саудівська Аравія підвищує ціни на нафту для Азії з Європою

Саудівська Аравія підвищила більшість цін на свою нафту, що постачається в країни Азії і Європи, що  свідчить про зростання попиту на нафту в цих регіонах. Про це повідомляє Bloomberg.

Контрольована державою компанія Saudi Aramco підвищила більшість офіційних відпускних цін для Азії в квітні. Основний сорт нафти компанії Arab Light здорожчав до $2,50 за барель понад регіонального еталону, що на 50 центів більше, ніж у березні.

Це вже другий місяць поспіль, коли Aramco підвищує ціни для Азії – свого найбільшого ринку. Aramco продає близько 60% своєї нафти в Азію, причому більшість — за довгостроковими контрактами, ціни на які переглядаються щомісяця. Найбільші покупці — Китай, Японія, Південна Корея й Індія. 

Ціни для американських клієнтів залишилися без змін. Ціни для Північно-Західної Європи і Середземномор'я підскочили на цілих $1,30 за барель.

Нафта марки Brent цього року здешевшала на 1% — до трохи більше $85 за барель на тлі уповільнення світової економіки і підвищення облікових ставок.

Минулого тижня генеральний директор Aramco  Амін Нассер припустив, що ситуація поступово покращується. «Попит з боку Китаю дуже сильний», — сказав він, зазначивши й «відмінний» попит у Європі й США.

Саудівська Аравія — найбільший світовий експортер нафти — очолює групу виробників ОПЕК+ разом з росією. Альянс, до якого входять 23 країни, припускає, що не збільшуватиме видобутку принаймні до наступного року.

Цінові рішення компанії часто наслідують інші виробники Перської затоки, такі як Ірак і Кувейт.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти