В начало

Саудівська Аравія надасть Україні нафтопродуктів на $300 млн

Україна й Саудівська Аравія підписали документи про надання Україні пакету допомоги обсягом  $400 млн, гуманітарної допомоги на $100 млн і нафтопродуктів на $300 млн.

«По-перше, це перший офіційний візит очільника МЗС КСА в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами (що відбулось 14 квітня 1993 року). І я особисто вдячний принцу Фейсалу бін Фархану Аль Сауду за конструктивний діалог, який, урешті-решт, привів нас до цієї зустрічі», – написав голова Офісу президента України Андрій Єрмак, повідомляє «Бізнес.Цензор».

Він зазначив, що Україна отримає реальну допомогу від Саудівської Аравії, яка вважається найбільшою економікою Близького Сходу.

У рамках візиту в Офісі президента було підписано два документи, що формалізували надання Україні пакету допомоги обсягом $400 млн, гумдопомоги на $100 млн і нафтопродуктів на $300 млн.

«Зокрема, йдеться про Спільну програму співробітництва з Центром гуманітарної допомоги та допомоги Короля Салмана і Меморандум про взаєморозуміння із Саудівським фондом розвитку. Також нагадаю, що Саудівська Аравія підтримала резолюцію ООН щодо сталого миру в Україні кілька днів тому. Дякую за цей важливий крок», – зазначив Єрмак.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти