В начало

Саудівська Аравія може залишити квітневі ціни на нафту в Азії без змін

Найбільший експортер нафти Саудівська Аравія може залишити з незначними змінами термінові ціни на нафту, яку вона продає азійським клієнтам, у квітні порівняно з березнем після незначного підвищення базових цін на Близькому Сході, повідомили кілька торгових джерел.

Офіційна ціна продажу (OSP) флагманської арабської легкої сирої нафти може залишитися незмінною або зрости на 10-20 центів за барель у квітні, згідно з опитуванням Reuters шести нафтопереробних джерел.

Згідно з даними Reuters, це сталося після того, як оперативна структура ринку Дубая збільшилася на 10 центів у лютому порівняно з попереднім місяцем. Беквордація – це коли швидкі ціни вищі, ніж наступного місяця, що вказує на обмежену пропозицію.

«Структура ринку і крек-спреди для продуктів не сильно змінилися порівняно з минулим місяцем, і я думаю, що зараз, оскільки судноплавство в Червоному морі все ще має невизначеність... ймовірно, вони захочуть проштовхнути бочки до Азії», — сказало одне з джерел.

Напади єменських хуситів на кораблі в Червоному морі призвели до різкого зростання витрат на фрахт і страхування й сповільнили постачання близькосхідної нафти в Європу.

Березневий Arab Light OSP на рівні $1,50 приблизно на 45 центів вищий за готівкову базову ціну в Дубаї в лютому. Ціновий розрив різко скоротився порівняно з попередніми місяцями після того, як Saudi Aramco наблизила свої OSP до базових цін, повідомило інше джерело.

«Ми вважаємо, що Саудівська Аравія має бути цілком задоволена премією в 45 центів за термінові вантажі», — сказав він.

Щодо інших сортів, три джерела очікують, що Saudi Aramco утримає у квітні ціни на всі сорти сирої нафти стабільними.

Четверте джерело очікує скорочення на 90 центів і $1 за барель для Arab Extra Light і Arab Heavy відповідно, а ще одне бачить зниження на 50 центів для Arab Medium. Саудівська сира нафта OSP зазвичай випускається приблизно п’ятого числа кожного місяця і встановлює тенденцію для цін в Ірані, Кувейті й Іраку, впливаючи на близько 9 млн барелів на день (б/д) сирої нафти, що прямує в Азію.

Державний нафтовий гігант Saudi Aramco встановлює ціни на нафту на основі рекомендацій клієнтів і після розрахунку зміни вартості своєї нафти за останній місяць на основі видобутку й цін на продукцію.

Офіційні особи Saudi Aramco згідно з політикою не коментують щомісячні OSP королівства.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти