В начало

Санкції США впливають на здатність «совкомфлоту» вести торгівлю

Санкції США обмежують танкерну діяльність провідної російської судноплавної групи «совкомфлот», заявив 16 квітня глава компанії, оскільки Вашингтон закручує гайки щодо москви.

Як повідомляє Reuters, 23 лютого США ввели санкції проти «совкомфлоту», оскільки Вашингтон прагне зменшити доходи росії від продажу нафти, які вона може використовувати для підтримки своїх військових дій в Україні.

Санкції вплинули на діяльність компанії, «обмеживши нашу географію й комерційні перспективи», заявив журналістам гендиректор «совкомфлоту» ігор тонковідов.

Він додав, що оскільки санкції відносно новий інструмент для ринку морських перевезень, їхнього повного впливу ще не видно.

Останніми місяцями Вашингтон посилив тиск на москву, запровадивши жорсткіші обмеження на її енергетичний сектор, який є ключовим джерелом російських доходів.

Правоохоронний орган Міністерства фінансів США OFAC також визначив 14 танкерів із сирою нафтою як власність, в якій має інтерес «совкомфлот».

«совкомфлот», який раніше був одним із провідних світових танкерних операторів, 2023 року транспортував 75 млн метричних тонн нафти, переважно на ринки Китаю, Індії й Середземномор’я.

Існують сотні застарілих нафтових танкерів, які є частиною паралельного флоту суден, що транспортують російську нафту, і обмеження ціни на експорт нафти з москви в $60 за барель для них не має значення.

Близько 20-25% російської нафти транспортується танкерами, підконтрольними російським компаніям, а решту обробляє так званий тіньовий флот, сказав тонковідов у кулуарах національного нафтогазового форуму в москві.

«Левову частку (російського) експорту нафти обслуговує нейтральний (тіньовий) флот. Це не яскраві конячки, а старі кораблі. Це виклик для страхових компаній», — сказав він.

«8% флоту, залученого до транспортування російської нафти, потрапили під блокуючі санкції», — сказав він, додавши, що це посилює тоннаж для транспортування російської сирої нафти й продуктів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти