В начало

ЄС ухвалив 14-й пакет санкцій проти росії із забороною реекспорту СПГ

Євросоюз ухвалив 14-й пакет санкцій проти росії. У нього входять заходи у сфері енергетики, торгівлі й фінансів, а також посилюється боротьба з обходом уже чинних обмежень. Про це йдеться у повідомленні Ради Європи 24 червня.

Зокрема ЄС заборонив послуги, пов'язані з транспортуванням російського скрапленого природного газу (СПГ) через європейські порти у треті країни. Це стосується перевалки з судна на судно або на берег і будь-яких операцій з перевантаження. У ЄС вважають, що такі обмеження дозволять скоротити доходи росії від продажу й транспортування СПГ.

Крім того, новий пакет встановлює заборону на нові інвестиції й передачу технологій для російських СПГ-проєктів, що будуються, таких як «арктик СПГ-2» і «мурманськ СПГ».

Уперше було вжито заходів проти конкретних суден, які сприяють веденню росією повномасштабної війни проти України. Йдеться про кораблі, які перевозять зброю для москви, вкрадене українське зерно чи компоненти для розвитку енергооб'єктів. Сюди ж потрапили 27 танкерів із так званого тіньового флоту, які нелегально експортують російську нафту й продукти з неї, порушуючи цінову «стелю» $60 за барель. Відтепер їм заборонено заходити у європейські порти. Також заходи включають відмову у наданні послуг, пов'язаних із судноплавством.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти