В начало

Робітники СПГ Chevron Australia починають страйк

Робітники проєктів Chevron зі скрапленого природного газу (СПГ) в Австралії розпочнуть страйк у п’ятницю після того, як посередницькі перемовини між профспілками й енергетичною компанією завершилися без угоди, що потенційно може порушити виробництво потужностей, на які припадає понад 5% світового постачання, повідомляє Reuters.

Австралія — найбільший у світі експортер CПГ, а її основні покупці перебувають в Азії. Суперечка щодо заробітної плати й умов на підприємствах Chevron Gorgon і Wheatstone підтримала британські і європейські ціни на газ, оскільки трейдери побоюються, що зниження постачань в Австралію посилить конкуренцію за інші джерела охолодженого палива.

«На жаль, після численних зустрічей і узгоджувальних сесій у Комісії чесної роботи ми залишаємось окремо щодо ключових умов, — сказав представник Chevron. — Профспілки продовжують шукати умови, які перевищують еквівалентні умови з іншими в галузі, включно з нещодавно досягнутими угодами».

Профспілки повідомили, що припинення роботи, яке може тривати до 11 годин, має розпочатися о 13:00 за часовим поясом міста Перт і, як очікується, триватиме до 14 вересня.

Тоді може послідувати двотижневий повний страйк, якщо поточна суперечка щодо заробітної плати й умов залишиться невирішеною.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти