В начало

Ринок нафти пристосовується до санкцій проти росії – Reuters

Saudi Aramco заявила, що світовий ринок нафти вже пристосовується до санкцій проти росії, коли москва переспрямовує потоки сирої нафти в Азію з Європи, а інші виробники роблять протилежний перехід. Про це повідомляє агентство Reuters.

«Перегрупування відбувається, — сказав Амін Насер, головний виконавчий директор найбільшої у світі нафтової компанії, на другий день заходу Future Investment Initiative в Ер-Ріяді, – росіяни, маючи належний дисконт, можуть розміщувати свою нафту на різних ринках».

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман у вівторок захистив рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти, водночас критикуючи основних імпортерів за спроби приборкати ціни, продаючи свої запаси. Його коментарі з’явилися після того, як на початку цього місяця ОПЕК і її партнери роздратували Білий дім, вирішивши скоротити видобуток сирої нафти на 2 млн барелів на день (б/д).

Раніше в середу колишній міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив на заході, що Китай збирається пережити значне уповільнення. «Очевидно, що Китай матиме значне уповільнення, і це вплине на світову економіку», — сказав Мнучін, нині керуючий партнер Liberty Strategic Capital. – Речі погіршаться, перш ніж покращаться».

Мнучін також сказав, що очікує, що прибутковість 10-річних казначейських облігацій досягне піку в 4,5%. Облігації казначейства різко зросли у вівторок на тлі ознак того, що підвищення ставок Федеральної резервної системи (ФРС) починає завдавати шкоди економіці.

Керівництво приїхало в Ер-Ріяд на цьогорічну подію, незважаючи на поглиблення тріщин у американсько-саудівських відносинах. В умовах уповільнення світової економіки королівство розвивається найшвидше в «Групі 20» завдяки своїм нафтовим багатствам. Спадкоємний принц Мухаммед бін Салман має перший профіцит бюджету з моменту приходу до влади, що дозволяє йому спрямовувати мільярди доларів на активи по всьому світу й планувати амбітні будівельні проєкти.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти