В начало

Reuters: «роснєфть» розпочала продаж німецьких активів

«роснєфть» розпочала продаж своїх активів у Німеччині і планує завершити угоду до вересня 2024 року, пише Reuters з посиланням на представника Мінекономіки ФРН. На початку лютого повідомлялося про ризик націоналізації активів російської нафтової компанії у Німеччині.

«Ми перевіримо це, включаючи подальші юридичні гарантії. Основною метою наших дій залишається забезпечення енергопостачання, особливо забезпечення діяльності PCK Schwedt», – наводить Reuters заяву Мінекономіки ФРН. PCK Schwedt – НПЗ у Шведті, 54,17% якої належать «роснєфті».

7 лютого видання Handelsblatt повідомило про те, що влада Німеччини розглядає можливість націоналізації Rosneft Deutschland, дочірньої компанії «роснєфті». Юрфірма «роснєфті» підтвердила інформацію й повідомила, що юристи шукатимуть законні можливості цьому завадити.

Rosneft Deutschland займається управлінням часткою компанії в нафтопереробних заводах (НПЗ) у Німеччині: найбільшому в країні НПЗ у місті Карлсруе (частка «роснєфті» — 24%), заводі PCK Raffinerie (54,17%) у Шведті й BAYERNOIL Raffineriegesellschaft (28,57%) у місті Нойштадт-на-Дунаї.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти