В начало

Repsol заморожує проєкти екологічного водню в Іспанії

Іспанська нафтова компанія Repsol призупинила заплановані проєкти з виробництва «зеленого» водню в Іспанії з потужністю електролізу 350 МВт через несприятливе нормативне середовище, повідомив Reuters представник компанії.

Компанія вже попереджала, що регуляторна невизначеність, включаючи ймовірність того, що податок на надприбуток для енергетичних компаній і банків може бути перероблений і стати постійним, може вплинути на її інвестиції в галузь, що зароджується.

Оскільки Іспанія націлена на 12 ГВт потужностей з виробництва «зеленого» водню до кінця десятиліття, крок Repsol може мати ширші наслідки для «зеленого» порядку денного країни.

Проєкт потужністю 100 МВт у Картахені із запланованими інвестиціями понад 200 млн євро ($217 млн) є одним із призупинених, а також проєкти в Таррагоні й Країні Басків із потужністю 150 МВт і 100 МВт відповідно.

Зі слів речника, наступний електролізер Repsol буде побудовано у Португалії.

«Зелений» водень – водень, вироблений із використанням відновлюваної електроенергії – вважається ключовим чинником декарбонізації європейської економіки. Однак, враховуючи вартість, проєкти «зеленого» водню загалом неконкурентоспроможні без субсидій.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти