В начало

Repsol відмовляється від планів будівництва СПГ-терміналу на східному узбережжі Канади

Repsol вирішила не будувати термінал скрапленого природного газу (СПГ) у східній частині Канади, оскільки транспортування газу до терміналу коштувало б занадто дорого, повідомила Reuters компанія в четвер.

Іспанська компанія Repsol розглядала можливість розвитку експортного терміналу СПГ у Сент-Джоні (штат Нью-Брансвік) для постачання на європейські ринки. Але щоб дістатися до терміналу, газ потрібно буде транспортувати за тисячі кілометрів із західної Канади, що вимагає нових потужностей трубопроводу через канадські провінції й північний схід США.

«Після дослідження, проведеного компанією, було вирішено не продовжувати проєкт у Сент-Джоні, оскільки витрати, пов’язані з ним, зробили його неекономічним», — йдеться в заяві представника Repsol.

Минулого літа генеральний директор Repsol Джосу Йон Імаз заявив, що компанії знадобиться покупець, який зобов’яжеться укласти угоду про відбір газу на 15-20 років, а також угоду про нову трубопровідну інфраструктуру й толінгові угоди для доставки газу до узбережжя Атлантичного океану.

Торік європейські країни намагалися отримати нові постачання газу, оскільки ціни різко зросли після повномасштабного вторгнення росії в Україну, що спонукало канцлера Німеччини Олафа Шольца відвідати Канаду в серпні в надії, що шостий за величиною виробник у світі зможе прискорити експорт до Європи.

Раніше в 2022 році канадський уряд вів перемовини з Repsol і приватною компанією Pieridae Energy про потенційне прискорення їхніх проєктів СПГ на східному узбережжі, але підтримка Оттави виявилася важливою ще до візиту Шольца.

Представник Міністерства природних ресурсів Канади сказав, що Repsol поінформувала канадський уряд про те, що для терміналу на східному узбережжі не було комерційного обґрунтування.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти