В начало

Ірак обмежує експорт нафти, щоб компенсувати перевиробництво

Ірак скоротить експорт сирої нафти до 3,3 млн барелів на день (б/д) у найближчі місяці, щоб компенсувати будь-яке зростання квоти ОПЕК+ у січні й лютому, повідомило Міністерство нафти країни 18 березня.

Як пише Reuters, Ірак прихильний до добровільних скорочень, узгоджених із групою країн-експортерів нафти ОПЕК+, і координує роботу з вторинними джерелами, щоб відобразити обмеження експорту в їхніх майбутніх звітах ОПЕК+, йдеться у заяві міністерства.

Де-факто очолювана Саудівською Аравією Організація країн-експортерів нафти та її союзники, включаючи росію, відомі під загальною назвою ОПЕК+, з кінця 2022 року здійснили низку скорочень видобутку, щоб підтримати ринок. Нове скорочення на І квартал набуло чинності в січні, а на початку цього місяця його було продовжено на ІІ квартал.

2024 року нафта знайшла підтримку через зростання геополітичної напруженості й напади Хусі на судноплавство у Червоному морі, хоча занепокоєння щодо економічного зростання переважило.

Іракська квота на видобуток становить 4 млн б/д згідно з добровільним скороченням. Вторинні джерела, які надають дані про видобуток нафти членами ОПЕК+, повідомили про видобуток в Іраку на рівні 4,2 млн б/д у лютому.

Експорт нафти з Іраку в лютому становив у середньому 3,43 млн б/д, повідомило раніше цього місяця Міністерство нафти країни.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти