В начало

Пропозицій достатньо, питання в ціні

Наприкінці жовтня на східноєвропейському ринку спостерігається тенденція здешевлення дизельного пального. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Цього тижня на паливних терміналах Болгарії ціни на спотові партії дизельного пального з відвантаженням в автоцистернах зменшилися на 20-30 доларів — до 1 215-1 260 доларів за тонну EXW.

Здешевлення болгарського ресурсу учасники ринку пов’язують зі зменшенням значень котирувань газойлю у європейському регіоні з середини жовтня.

Водночас ціни на автомобільні партії ДП у Польщі не зазнали суттєвих змін порівняно з минулим тижнем. Протягом останніх кількох днів трейдери укладали угоди на рівні 1 320-1 360 доларів за тонну на умовах самовивозу з терміналу. Проте польські постачальники визнають, що поточні цінові пропозиції не конкурентні, тому у листопаді вони, можливо, скоригують обсяги премій до котирувань.

Автомобільні партії дизелю з країн Балтики трейдери пропонують за 1 280-1 310 доларів за тонну, але наразі такі пропозиції через складну логістику не мають високої зацікавленості у покупців.

На думку українських імпортерів, дефіциту продукту на ринку немає. «Пропозицій достатньо, питання в ціні», — іронічно коментує ситуацію учасник ринку з Дніпра.

Основна частина продукту, що постачається зараз на ринок, має показник фільтрації до -21°C. Арктичного дизелю у пропозиціях майже немає, але його шукає поки що не така велика кількість компаній. Крім того, вітчизняні покупці очікують, що продукт з арктичними показниками буде щонайменше на 100 доларів дорожчий за звичайний зимовий дизель.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти