В начало

Прибуток Halliburton у ІV кварталі перевищив прогнози ринку

Прибуток Halliburton у ІV кварталі перевершив очікування ринку, оскільки зростання морських і закордонних бурових робіт підвищило попит на нафтопромислові послуги й обладнання, повідомляє Reuters.

Завдяки кращому економічному середовищу і обсягам виробництва на міжнародному рівні нафтопромислові послуги планують розвиватися поза межами Сполучених Штатів, причому в північноамериканському сегменті домінує висока ефективність, але менше свердловин.

Міжнародний дохід Halliburton зріс на 10%, до $3,3 млрд у звітному кварталі порівняно з аналогічним періодом торік, тоді як дохід у Північній Америці впав на 7,7%, до $2,4 млрд.

Однак загальний дохід у ІV кварталі трохи випередив очікування аналітиків і становив близько $5,74 млрд проти очікуваних $5,78 млрд.

Міжнародний дохід компанії підвищився завдяки покращенню активності на Близькому Сході й перевищив прогнози аналітиків щодо квартального прибутку минулого тижня.

Акції Halliburton виросли на 2% перед відкриттям.

2023 року компанія заявила, що повернула акціонерам $1,4 млрд готівкою через викуп акцій і дивіденди, що становить понад 60% її вільного грошового потоку.

Аналітики очікували, що компанія поверне щонайменше 50% вільного грошового потоку своїм акціонерам.

Компанія заявила, що рентабельність у Сполучених Штатах послідовно залишалася незмінною через зниження активності в регіоні й у Мексиці.

Згідно з даними енергетичної компанії Baker Hughes, 2023 року кількість нафтогазових бурових установок, показник майбутнього видобутку, становила 948 одиниць 2023 року, що є найвищим показником з початку 2020 року, тоді як кількість нафтових і газових бурових установок у США 2023 року становила 689 од., порівняно з 721 од. 2022 року.

Компанія, що базується в Х’юстоні, повідомила, що скоригований чистий прибуток становив 86 центів на акцію за три місяці, що закінчилися 31 грудня, що перевищує 80 центів, на які очікували аналітики LSEG.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти