В начало

Прибуток фінської «дочки» «лукойлу» впав уп’ятеро

Прибуток фінської компанії Oy Teboil Ab, дочірнього підприємства російського «лукойлу», 2022 року впав у п'ять разів, до €5,45 млн з €25,66 млн роком раніше. Про це повідомляє бізнес-видання Kauppalehti з посиланням на звіт компанії.

Видання зазначає, що з лютого 2022 року у Фінляндії не припиняється кампанія відмови від російських послуг і товарів. Мережа АЗС Teboil втратила контракти з багатьма державними й приватними організаціями Фінляндії, серед них поліція, пошта, муніципалітети та інші організації, багато франчайзі відмовилися представляти бренд, що належить російській компанії.

«Продажі палива Teboil торік знизилися на 20% порівняно з 2021 роком і становили 1,5 млн т. Операційний прибуток Teboil упав з 25,66 млн євро попереднього року до 5,45 млн євро», — йдеться в повідомленні.

«Хоча компанія або її материнська компанія не згадувалися в жодному з офіційних пакетів санкцій, значна кількість клієнтів і ділових партнерів пішла, а компанія отримала 2022 року негативне висвітлення у ЗМІ», — йдеться у фінансовій звітності Teboil.

Дочірнє підприємство Oy Teboil Ab станом на липень 2021 року управляло у Фінляндії роздрібною мережею, що складається з 432 АЗС, восьми нафтобаз і одного газосховища.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти