В начало

Прибуток BP зріс завдяки вищій маржі нафтопереробки і сильній торгівлі нафтою

ВР повідомила, що її прибуток у третьому кварталі зріс завдяки вищій рентабельності нафтопереробки й видобутку нафти і газу, хоча й не виправдав очікувань, пише MarketWatch.

Велика британська нафтогазова компанія заявила, що за три місяці до кінця вересня вона отримала базовий прибуток від вартості заміщення (показник, схожий на чистий прибуток, про який повідомляють нафтові компанії США) обсягом $3,29 млрд проти $2,59 млрд у попередньому кварталі. Це не відповідає середньому прогнозу аналітиків, складеному компанією, у $4,01 мkhl/

Підвищена надлишковим грошовим потоком обсягом $3,11 млрд, енергетична група, що входить до списку FTSE 100, планує запустити додатковий викуп акцій на суму $1,5 млрд до результатів четвертого кварталу, а дивіденди було збільшено до 7,27 цента з 6,006 цента роком раніше.

Основну частину торгових операцій було отримано від прибутку лондонської компанії в сегменті видобутку нафти і операцій, що склало $3,14 млрд за квартал до сплати відсотків і податків, порівняно з $2,78 млрд у другому кварталі.

Вища реалізована маржа нафтопереробки, сильні результати торгівлі нафтою й збільшення видобутку нафти і газу також сприяли приросту, хоча й недостатньо, щоб зрівнятися з результатом попереднього року в $8,15 млрд, коли високі ціни на природний газ у Європі спричинили рекордні прибутки для найбільших енергетичних компаній світу.

«Це був вдалий квартал, підкріплений високими базовими операційними показниками, що демонструє нашу постійну зосередженість на забезпеченні», — сказав тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора Мюррей Окінклосс.

Чистий прибуток BP зріс за квартал до $4,89 млрд з $1,79 млрд.

Дивлячись наперед, BP очікує, що виробництво нафти, газу і низьковуглецевої енергії в четвертому кварталі загалом не зміниться, а рентабельність нафтопереробки буде значно нижчою.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти