В начало

Прибутки рф від експорту викопного палива зросли минулого тижня — CREA

За підсумками тижня, що закінчився 3 березня, прибутки рф від експорту викопного палива збільшилися. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 26 лютого-3 березня росія здійснила експорт викопного палива на 5,01 млрд євро, це на 4% більше порівняно з 19-25 лютого. Надходження з експорту нафти зросли з 2,45 млрд євро до 2,69 млрд євро, нафтопродуктів і хімікатів — з 1,17 млрд євро до 1,31 млрд євро. При цьому прибутки від експорту природного газу зменшилися з 0,83 млрд євро до 0,75 млрд євро, вугілля — з 0,35 млрд євро до 0,27 млрд євро.

На танкери, що належать європейським країнам чи країнам G7 або застраховані в них, було завантажено викопне паливо на суму 1,67 млрд євро, що сприяє фінансуванню повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Туреччина, Індія, ЄС і Сингапур. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 26 лютого-3 березня з російських портів у Туреччину було відвантажено 180 тис. тонн дизельного пального й газойлю, 19 тис. тонн прямогінного бензину й 44 тис. тонн автомобільного бензину.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти