В начало

Представник Держпродспоживслужби отримав 5 років за вимагання хабаря у АЗС

Ексначальника Держпродспоживслужби з Павлограда за хабарі талонами на пальне увʼязнили на 5 років. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 18 жовтня.

«Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав колишнього посадовця винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Обвинувачений працював начальником Павлоградського міськрайонного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області», – йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалося, навесні 2019-го службовець запропонував представнику ТОВ «Вест Петрол Маркет» давати щомісячно неправомірну вигоду паливними талонами на бензин і газ в обмін на відсутність перевірок або щоб вони проходили позитивно для АЗС.

У подальшому регіональний менеджер компанії під контролем правоохоронців передав паливні талони загальною вартістю близько 9 тис. грн.

Під час негласних слідчих дій фіксувалося спілкування між обвинуваченим і свідком. У судовому засіданні чоловік вину не визнав.

«Свідки з числа заступників і співробітників обвинуваченого підтвердили, що він мав повноваження подавати плани перевірок, ініціювати внесення до них змін, реагувати на звернення громадян, що є підставою для проведення позапланових перевірок, – повідомляє видання. – Тобто саме до повноважень обвинуваченого належить питання», чи внесуть АЗС у план перевірок на наступний рік.

Суд у результаті розгляду справи екскерівника Держпродспоживслужби у Павлограді визнав винним, він отримав 5 років тюремного покарання з конфіскацією майна і заборону на 2 роки працювати на державній службі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти