В начало

Потоки нафти з рф зростають, попри обіцянку посилити обмеження виробництва

Середній чотиритижневий експорт сирої нафти з росії зріс другий тиждень поспіль у період до 16 червня, попри те, що москва заявила, що буде суворо виконувати цільовий показник видобутку ОПЕК+ цього місяця.

Згідно з даними Bloomberg, потоки морської нафти в росії за тиждень до 16 червня зросли на 5% до двомісячного максимуму в 3,7 млн барелів на день (б/д). Менш волатильне середнє значення за чотири тижні також зросло приблизно на 80 тис. б/д – до 3,42 млн, демонструючи друге зростання поспіль.

Тижневе збільшення обсягів постачань із портів Балтійського моря «приморськ» і «усть-луга» було частково компенсовано зменшенням кількості суден, які відправляються з новоросійська й тихоокеанських портів у козьміно й де-кастрі.

Після того, як у середині квітня було досягнуто найвищого рівня за рік, постачання мали нисхідну тенденцію, впавши на 420 тис. б/д, або на 11%, до початку червня. Однак відтоді чотиритижневе середнє значення відновило третину попереднього падіння. Приріст на 80 тис. б/д, за останніми даними, було зумовлено стрибком тижневих постачань – до двомісячного максимуму.

Загалом 34 танкери завантажили 25,91 млн барелів російської сирої нафти за тиждень до 16 червня, свідчать дані стеження за рухом суден і звіти портових агентів. Це більше ніж 24,72 млн барелів минулого тижня.

Цього року постачання сирої нафти перевищують середній показник 2023 року приблизно на 30 тис. б/д.

Наприкінці травня росія скоригувала свої цілі щодо експорту, вирішивши натомість обмежити видобуток відповідно до своїх партнерів у групі виробників нафти ОПЕК+. Цільовий обсяг видобутку в країні встановлено на рівні 8,978 млн б/д до кінця вересня, після чого його планується збільшувати зі швидкістю 39 тис. б/д до вересня 2025 року, доки дозволять ринкові умови.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти