В начало

Постачання СПГ з Катару до Європи зменшилися 2023 року через падіння цін на газ

Катар спрямовує менше скрапленого природного газу в Європу, де падіння цін зменшило його привабливість як місця призначення для суперохолодженого палива, повідомляє Bloomberg.

Відповідно до даних відстеження руху суден, зібраних Bloomberg, менше від 18% виробленого Катаром СПГ доставили до Європи цього року, порівняно з 25% 2022 року. Це знаменує собою зміну порівняно з минулим роком, коли ціни на газ різко зросли через повномасштабне вторгнення москви в Україну, і європейські лідери почали шукати по всьому світу заміну постачань із росії.

У той час міністр енергетики й генеральний директор QatarEnergy Саад Аль-Каабі заявив, що компанія продовжуватиме постачати покупцям у Європі, навіть попри те, що її довгострокові контракти передбачають можливість переспрямовувати до 15% її вантажів у пункти призначення з кращими цінами.

Відтоді європейські ціни на газ упали до менше ніж 25 євро ($27) за мегават-годину, що є часткою минулорічного рекорду, і самовільна заборона на відведення газу з Європи більше не діє, сказав Каабі на прес-конференції в Досі в четвер.

«Дані, які змусили нас давати певні обіцянки або спрямовувати певні обсяги на певні ринки, більше не існують, — сказав Каабі. — Ціни впали, і кількість доступна. На ринку немає проблеми, яка була раніше».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти