В начало

Постачання сирої нафти з росії знову зростають

Потоки нафти з росії знову неухильно зростають після місяців ретельного дотримання договору з Саудівською Аравією про те, щоб барелі не потрапляли на світовий ринок. Про це повідомляє Bloomberg.

Експорт сирої нафти морським транспортом країни відновився минулого тижня, який закінчився 15 жовтня, збільшивши середні чотиритижневі потоки до найвищого рівня за більш ніж три місяці.

Близько 3,51 млн барелів сирої нафти на день відправлялося з російських портів минулого тижня, що приблизно на 285 тис. барелів на день (б/д) більше, ніж за попередні сім днів, свідчать дані відстеження руху танкерів, які є у Bloomberg. Це підвищило менш мінливе середнє значення за чотири тижні приблизно до 3,36 млн б/д.

Збільшення відбулося внаслідок стрибка потоків у Чорному морі до шеститижневого максимуму й відновлення постачань з арктичного порту в мурманську після спаду на попередньому тижні.

На початку серпня віце-прем'єр алєксандр новак заявив, що москва продовжить експортні обмеження на зниженому рівні 300 тис. б/д нижче від середнього рівня за травень-червень до кінця року. Підрахунки Bloomberg показують, що постачання через порти зараз повинні становити приблизно 3,28 млн б/д.

Чотиритижневі середні обсяги постачань зростають відносно цієї цілі з початку вересня, перевищивши її приблизно на 80 тис. б/д за останній період. Проте відповідність наразі була хорошою порівняно з минулими показниками країни щодо цілей ОПЕК+. Від початку запровадження обмеження на експорт на початку серпня потоки становили в середньому приблизно 15 тис. б/д нижче від необхідного рівня, припускаючи, що постачання трубопроводами залишаться незмінними.

Зростання обсягів збільшило тижневі надходження кремля від експортних мит на нафту, тоді як чотиритижневе середнє значення зросло 11-й тиждень поспіль, встановивши новий максимум за період із середини січня.

Зростаючі доходи росії від нафти поставили під сумнів ефективність обмеження цін на її експорт країнами G7 і Європейським Союзом, яке мало б його обмежити. Міністерство фінансів США у відповідь запровадило санкції проти двох танкерів, звинувачених у перевезенні вантажів, які продавалися за ціною вище від $60 за барель. Ці санкції – це перша спроба забезпечити дотримання обмеження з миті набуття ним чинності в грудні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти