В начало

Постачання російського дизпального виростуть на третину у листопаді — Bloomberg

У листопаді російський експорт дизельного пального через ключові балтійські та чорноморські порти може досягти максимуму за останні сім місяців. Про це пише Bloomberg із посиланням на дані Vortexa Ltd.

Зокрема постачання дизельного пального з новоросійська, приморська й висоцька наступного місяця прогнозуються на рівні 2,07 млн ​​тонн, що на 28% більше, ніж обсяги, які було заплановано на жовтень.

Зазначається, що після введення заборони росія втратить ринок дизельного пального потужністю 580 тисяч барелів на добу (б/д).

Нагадаємо, Європейський Союз припинить купувати всю російську сиру нафту, що перевозиться морем, із початку грудня, а через два місяці заборонить усі російські нафтопродукти на знак протесту проти повномасштабного вторгнення москви в Україну.

Як повідомлялося, у жовтні імпорт нафти в Європу досяг 2-річного максимуму навіть попри скорочення частки росії — Європі вдається диверсифікувати свої закупівлі сирої нафти напередодні майбутніх санкцій проти рф.

Зокрема надходження сирої нафти й конденсату на континент, за винятком Туреччини, зросли у вересні до понад 8,46 мільйона барелів на день (б/д), що є найвищим місячним обсягом із січня 2020 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти