В начало

Попит на електрокари в Європі сповільнюється через їхню дорожнечу

Через високу ціну на електричні моделі авто попит на них у Європі почав знижуватися. Про це повідомляє асоціація «Укравтопром» на своєму телеграм-каналі з посиланням на дослідження Reuters.

«Після багатьох років прискореного зростання продажі електромобілів у Європі, здається, входять у зону сповільнення, оскільки водії чекають кращих, дешевших моделей, які з’являться через два-три роки, пише Reuters», – йдеться у повідомленні.

Так, автовиробники вказують на те, що, можливо, настала ера низьких темпів зростання.

Водночас дослідження, проведені глобальними консалтинговими компаніями, стверджують, що за охолодженням попиту криється щось більше, ніж економічна невизначеність європейців.

На їхні погляд, головними чинниками, що стримують споживачів, є «відсутність зарядної інфраструктури, побоювання щодо тривалості роботи батареї, висока ціна на новий електромобіль і його низька залишкова вартість».

«Багато автомобілістів вважає, що краще чекатиме три роки на наступне покоління електрокарів, ніж купуватиме автомобіль, який швидко втратить цінність», – зазначає «Укравтопром».

Як відомо, період 2024-2027 рр., через який має пройти ринок електромобілів, експерти з Cox Automotive називають «долиною смерті», яка якраз і характеризується низькою залишковою вартістю, високою пропозицією й низьким попитом.

Як повідомляв enkorr раніше, український ринок електромобілів продовжує зростати – у жовтні 2023 року український автопарк поповнили 4 493 електромобілів, що у 2,8 раза більше порівняно з жовтнем 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти