В начало

Понад 100 АЗС «татнєфті» передадуть «Укрнафті» — АРМА

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) планує передати в управління «Укрнафті» понад 100 об’єктів мережі АЗС, які належать російській «татнєфті».

«Арештовані активи, які знаходяться в Харківській і Полтавській областях, планується передати в управління найбільшій нафтогазовидобувній компанії України — «Укрнафті» — за спеціальною процедурою на основі розпорядження уряду (ст. 21-1 закону про АРМА)», — йдеться у повідомленні прес-служби АРМА.

Зі слів голови АРМА Олени Думи, пріоритет держави полягає в оперативній передачі активу управителю й водночас у забезпеченні ефективного управління, насамперед сплати належного доходу в державний бюджет.

«На жаль, мною вже виявлено ознаки неефективного управління великим арештованим бізнесом, що може спричинити значні втрати для бюджету країни. Нині АРМА перевіряє такі кейси і буде вживати необхідні кроки для запобігання подібним сценаріям. Тому в цьому разі не можна допустити ситуації низьких доходів держави від управління масштабними енергетичними активами», — підкреслила голова АРМА.

В обговоренні стосовно погодження проєкту відповідного розпорядження Кабміну також взяли участь представники Мінекономіки, Мінфіну, Антимонопольного комітету та інших зацікавлених органів. Проєкт буде доопрацьовано з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій учасників.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти