В начало

Поляки намагалися блокувати рух вантажних потягів — «Укрзалізниця»

Польські протестувальники намагалися заблокувати під’їзні залізничні шляхи до терміналів на прикордонних переходах «Ягодин–Дорогуськ» та «Ізов–Грубешів», щоб зупинити постачання вантажів з України залізницею.

Про це заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов повідомив у Telegram.

«На території Польщі мали місце спроби блокування передачі вантажів залізничним транспортом на переходах «Дорогуськ–Ягодин», «Грубешів–Ізов» (блокування підʼїзних колій окремих терміналів). Правоохоронці Польщі відреагували відповідно на такі спроби. Наразі передачі вантажів нічого не заважає», — написав Ткачов.

Водночас він зауважив, що ризик повторення подібних інцидентів зберігається.

Як ідеться у заяві незалежної профспілки фермерів «Солідарність», польські фермери мають намір у вівторок, 20 лютого, заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

«Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й вузли зв'язку та під'їзні шляхи до перевалочних залізничних станцій і морських портів», — ідеться в їхньому повідомленні.

За даними Митної служби України, 18 лютого польські фермери повністю заблокували в обидва боки рух вантажівок на міжнародному пункті пропуску «Дорогуськ–Ягодин», а також намагалися перешкодити руху поїздів.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери розпочали блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, з 12 лютого протести поширилися ще на два пункти пропуску. У вівторок, 13 лютого, було заблоковано п’ять пунктів перетину кордону між Україною й Польщею.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти